Prohra Acka na Spartaku

Ačkoliv konečný výsledek vypadá jednoznačně pro Spartak, je spíše vyjádřením brankové produktivity, než celkového dění na trávníku.

Spartak byl častěji u míče v úvodu poločasu, po gólu Voříška však přenechal iniciativu hostům. Ti několikrát nebezpečně pálili z dálky, branku však neohrozili. V době, kdy se Petrovičtí usadili v pokutovém území Spartaku a vyrovnání bylo ve vzduchu, přišel rychlý brejk domácích, Dražan načechral míč na malé vápnou Houdkovi, a ten nikým neatakovaný hlavou zvýšil – 2:0.

Také ve druhém poločase se střídaly akce na obou stranách. Akce však často končily ještě před jejich zakončením.

Až přišla 73. minuta, kdy napálil míč po rohu Šutek a Dražan jej šikovně před brankářem tečoval do sítě – 3:0. Hosté tím rezignovali na úspěch a Příbramští toho využili už za čtyři minuty, kdy se objevil za obránci Voříšek a prostřelil vybíhajícího Hejla.

Závěr zápasu už se dohrál bez většího vzruchu a Spartak si tak připsal první letošní vítězství. Naopak Petrovice i potřetí vyšly naprázdno.

Branky: 15. a 77. Voříšek, 42. Houdek, 73. Dražan. Rozhodčí: Kudrjavcev. Diváci: 100.

Sp. Příbram: Krejčí – Dušek, Suchý, Steinbauer (80. Pacovský), Šutek – Tošovský, Ševr, Pravda (60. Matějka), Dražan – Voříšek (82. Černý), Houdek.

Petrovice: Hejl – Stejskal, Valenta, Kašpar, Kudrna (82. Paták), O. Štemberk (85. L. Sedlák), Mandík, Kicl, Turek, Brosch (80. J. Sedlák), Št. Štemberk.