Dvakrát důležité vítězství

Áčko udělalo důležitý krok k záchraně, když v nepříliš pohledném utkání zdolalo Štěchovice. Dorost má velkou šanci příští neděli slavit historický postup do krajské soutěže, když v prvním barážovém utkání zvítezil v Rožmitále. Žáci si poradili s Dublovicemi a oslabené ???B“ mužstvo nestačilo na rezervu ze stejného klubu.

V existenčním zápase začali naši hráči nervózně a zakřiknutě. Soustředili se spíš na obranu a v útočné fázi si prakticky nevytvořili za první poločas šanci na ohrožení branky soupeře. Soupeř také nehrál nijak oslnivě a tak diváci viděli celkem nudný fotbal. Jednu velkou příležitost ke skórování v prvním poločase měli hosté, ale samostatný únik Studený zlikvidoval. Lepší začátek druhého poločasu jsme si ani nemohli přát. Krameš se dostal sám před brankáře, jeho střelu stačil ještě vyrazit, ale dobíhající Šmejkal neměl problém míč dorazit do sítě. To však bylo na dlouhou dobu z naší strany všechno a iniciativu převzali hosté, kteří měli několik příležitostí ke skórování. Všechny však zlikvidoval výborně chytající Studený. Měl i štěstí, když od pohromy ho zachránila tyč a nebo nemohouctnost hostujícího útočníka, který z malého vápna přestřelil naši branku. V závěru utkání jsme mohli zvýšit skóre, ale dvojice Krameš-Novák proti jednomu obránci nevyřešila situaci nejlépe. Utkání jsme nakonec dovedli do úspěšného konce, ale ještě není dobojováno. V posledním zápase musíme minimálně remizovat, aby byla záchrana v soutěži potvrzena.

Sestava: Studený – Doubek – Kdolský, Stejskal L., Kortánek – Kicl, Stejskal T.(85.Turek), Šmejkal, Novák – Krameš, Kudrna (75. Šťastný).

Dorost: Rožmitál – Petrovice 0:2

V prvním barážovém utkání o postup do krajské soutěže začal náš dorost výborně. Již v 5.min. unikl po levé straně Škoch a nedal střelou podél těla brankáři domácích šanci. Ještě několik minut naši hráči kontrolovali situaci, ale pak převzal iniciativu soupeř a výsledkem byl samostatný únik domácího útočníka, který však skvěle zlikvidoval brankář Kubíček. Druhý poločas se naši soustředili na obranu a spoléhali na rychlonohého Dolejše, který nebyl v prvním poločasu přiliš vidět. První jeho únik ještě skončil na tyči, ale druhý již vyšel na sto procent a vedli jsme 2:0. Domácí pak ještě měli pár příležitostí ke skórování, hlavně z velmi dobře zahrávaných rohových kopů, ale všechny byly zlikvidovány buď naším brankářem nebo obránci. Své vedení jsme mohli v závěru utkání ještě zvýšit po krásné přímočaré akci, kde na jejím konci byla střela Pitnera z 20m. Skončila však na břevně. Dorostenci tak udělali velmi rázný krok k postupu do kraje a v odvetě, která se hraje v neděli 18.6. od 17.00 je budou určitě podporovat i naši příznivci.

Ostatní výsledky I.B.třídy: Rožmitál – Komárov 2:2, Hostomice – Hvozdnice 2:3, Hradištko – Vonoklasy 0:2, Nová Ves – Dobříš B 4:0, Nečín – Zvole 0:2, Mníšek – Kostelec 1:2

Ostatnáí výsledky IV.třídy: Hřiměždice B – Daleké Dušníky B 1:3 , Dublovice B – Petrovice B 6:2 ,Obory B – Nečín B 4:1 ,Obořiště – Krásná Hora B 2:1, Velká Lečice – Nová Ves B 2:0