Radlík ženy – Petrovice ženy 0:3 (0:1)

V sobotu 28. 9. jsme vyrazily na náš první venkovní zápas na Radlík u Prahy. Hned první akce a první minuta hry napověděla průběh celého utkání. Speciální fialově oděná jednotka rychlého nasazení se řítila kupředu s jasným úkolem – vstřelit gól. Úkol zněl jasně!
Ač jsme obstřelovaly bránu zleva, zprava a zacinkala i hrana, přesnost a důslednost v koncovce chyběla a soupeřkám v růžovém se dařilo držet čisté konto. Možná nám chybělo i trochu toho fotbalového štěstíčka Emotikona smile. Kouzlo začarované brány prolomila zhruba v polovině prvního poločasu Zuzka K. šťastnou tečí a hodila nás gólovým náskokem do sedla. Do konce prvního poločasu už se nic dramatického neodehrávalo, hrál se fotbal koukatelný, s jasnou hlavou a s otěžemi v našich rukách.

Něco málo z dramatu jsme si ponechaly až na druhý poločas. Začátek se vyvíjel slibně. Podařilo se zvýšit na 2:0 z rohového kopu, kdy to před brankou soupeřek vypadalo chvíli asi jako „hrály myšky pingpong“, ale závěrečné „ping“ poslala do brány Lucka Š. Hned v zápětí ještě zvyšovala svojí brankou Lucka S., které předcházel podobný scénář jako u gólu druhého. Stav 3:0 pro nás. Jeden by řekl, že za takového stavu hru zklidníme a začneme si ji ještě víc užívat. Opak byl pravdou. Hra se zvrtla v dohady, kdo koho přišlápl víc a kdo koho držel, strkal a fauloval a kdo to hází jak brambory, no a rázem se fanoušci místo na fotbalovém utkání ocitli mezi babkami na tržišti…

V samotném závěru se ještě podařilo hru trochu urovnat, vrátit se zase na hřiště a předvést několik akcí na obou stranách, ovšem bez zásahu do skóre.
„CIGI, HEJ, CAGA, HEJ, CIGI CAGA, CIGI CAGA, HEJ, HEJ, HEJ!“ zněl vítězný pokřik šatnou.
Ještě nesmíme zapomenout vychválit nové růžové kopačky Zuzce S., které se jí krásně vyjímaly na o dvě čísla menších nohách a ačkoliv hlavní záměr byl hlavně si je neokopat a neušpinit, přece jen se zapsaly do zápasu krásně růžově, a to nahrávkou na gól. Jen růžová to může být, tydydududydydududypdyp.

Další chvála patří naší nové brankářce Elizabeth Janoušková, která po dvou odchytaných zápasech drží čisté skóre!

Střelkyně gólů:

Zuzana Kolínová
Lucka Šimečková
Lucka Studená